Omregistrering i Ladok och access till mondosajter

Under registreringsperioden ges endast förstagångsregistrerade på Nationalekonomi I access till kurssajten i mondo. Omregistrering till Mikroteori med tillämpningar och Makroteori med tillämpningar på heltid dagtid sker innan första duggan på Mikroteori med tillämpningar. I samband med det ges även omregistrerade access till mondosajten. Om du som är omregistrerad inte ser kurssajten i Mondo dagen efter att du fått e-postmeddelandet om din omregistrering kan du se här hur du går tillväga.

För att omregistreras kontaktar du kursadministratör för den kurs du vill bli omregistrerad på (var vänlig ange personnummer). Omregistreringen underlättar i vissa fall för att kunna anmäla sig till en examination i Ladok. Det är dock inte nödvändigt att vara omregistrerad för att anmäla sig till och skriva en examination.

OBS! Från och med höstterminen 2018 måste du anmäla dig i tid för att få skriva tentamen. Anmälan till tentamen görs via https://www.student.ladok.se

Om du inte inom anmälningstiden ser anmälan till den examination du tänkt skriva, använd kontaktformuläret nedan, skriv vilken examination det gäller och ange även personnummer.

Universitetskonto

Om du inte har kvar inloggningsuppgifterna till ditt Universitetskonto, hittar du information om hur du aktiverar/återställer ditt universitetskonto på IT-helpdesks informationssida.

Föreläsningar och Mottagningstider

Föreläsningarna (som vanligtvis sker i Aula Magna) och till mottagningstiderna kan man även som omregistrerad gå till så länge som det finns plats i salen.

Gruppundervisning (gruppövningar och seminarier)

OM det under kursens gång visar sig att det finns plats för omregistrerade i gruppövningar och seminarier kommer detta att meddelas via aktuell kurssajt i Mondo senast innan första seminarietillfället. Läs gärna om credit under rubriken Delexamination här.

Det är endast studenter som tidigare läst Nationalekonomi I på heltid/dagtid som, om plats finns, kan delta i seminarier i heltidsundervisning/dagtid. Studenter som läst Mikroteori med tillämpningar (långsam studietakt) eller Makroteori med tillämpningar (långsam studietakt) ansöker istället om att få delta i seminarier på kvällskursen.

Examinationer (Tentor och duggor)

Sedan höstterminen 2013 gäller nya kursplaner för Mikroteori med tillämpningar 15 hp och Makroteori med tillämpningar 15 hp. Kursplanerna finns alltid på aktuell termins kurshemsida. Vad som numer gäller vid duggor och tentor kan du läsa om på sidan med de vanligaste frågorna om NEK I.