Kan du inte se bilderna till texten? Det beror troligtvis på att du använder Internet Explorer. Du hittar samma information i pdf-filen längst ner på sidan.

På Stockholms Universitet används lokalbokningssystemet TimeEdit. Till detta finns en webbvisning där studenter och personal kan ta fram egna personliga scheman grundat på de bokningar som gjorts.

Länk till TimeEdit webbvisning

Så här kan du använda TimeEdit Webbvisning:

Om du på länken ovan har klickat dig vidare till Sök schema och sen Schema kommer det att se ut så här:

Börja med att ange tidsintervall genom att klicka på Nu för att ange startdatum och ändra sedan slutdatum om det behövs (Om du försöker ändra datum i ett senare skede rensas den information du hunnit ange).

Välj vilket begrepp du vill söka på (t.ex. studentgrupp som bilden visar) och fyll i studentgruppen som du har valt i Mondo och klicka sedan på sök. När träffen visas under Sökresultat, klickar du på den för att få sökresultatet att flytta till kolumnen till höger. Det går att lägga till fler sökbegrepp under Mina Val (t.ex. grupp EC1111-GR03 och EC1211-GR03 för att få schemat för hela terminen på Nationalekonomi I).

Under rubriken Mina Val kan man ta bort ett sökbegrepp genom att klicka på X bredvid kursen eller på Rensa allt i kolumnrubriken. Under rubriken Historik går det att välja en tidigare sökning. Klicka på Visa schema när du har gjort dina val.

När schemat visas kan du göra ytterligare val:

Längst ner, under schemat, finns lite fler tips och möjligheter och uppe i fönstrets högra sida finns ytterligare fyra val: Spara genväg, Prenumerera, Skriv ut och Anpassa (Se längre ner för de olika valen under Anpassa för att förändra visningen av schemat).

Prenumerera

Genom att klicka på den här funktionen öppnas en meny med prenumerationslänk. Genom att klistra in länken i sin kalender (t.ex. Googlekalender) kommer man fortsättningsvis att få information om ev. schemaändringar. Observera att personliga inställningar i din kalender hos Google, Hotmail m.fl. kan orsaka tidsförskjutningar avseende tidszon, sommartid etc. Du är själv ansvarig för att kontrollera att tiderna i din kalender stämmer med informationen på hemsidan. För info om hur du klistrar in länken, se instruktioner i tjänsten (t.ex. Google eller Hotmail)

Anpassa schemat

 

Klicka på Anpassa uppe till höger i schemafönstret för att få fram flikarna med de olika anpassningsmöjligheterna.

I Vyer kan man bl.a. välja mellan schema i tabellform och grafiskt schema samt vilka kolumner som ska visas

Markerar man grafiskt schema får man upp fler val på fliken.

Färg: Färglägg t.ex. undervisningstyp (ger en bra struktur på ett schema). Det går dock inte att själv ändra färger.

Stil: Rubrik ger en rubrik för hela schemat (ändrar inte namn på kolumnrubrikerna). Här går det även att välja att ändra textstorleken samt att visa schemat med radbrytningar.

Tid: Hur man vill att datum och tid ska visas.

Filter: Med denna funktion kan du filtrera ut schemat att endast visa din grupp exempelvis. Du kan applicera flera olika filter till schemat. Ibland behöver man avmarkera det man har filtrerat och klicka filtrera på nytt för att få aktuell filtrering att försvinna och sedan kunna filtrera igen.

Export: Export till bl.a. iCalfil och Excel. Observera att ingen prenumeration med uppdateringar är möjligt när dessa format väljs. Man får endast det schema som visas just nu. Se även rubriken Prenumeration ovan.

Sortering: Här kan man sortera och gruppera. Det är dock viktigt att hålla koll på HUR TimeEdit sorterar. Om t.ex. sorteringen skett per undervisningstillfällen kommer inte de olika posterna att komma i kronologisk ordning.